JADŁOSPIS

Jadłospis układany jest dekadowo - możliwe są jego modyfikacje.
Wszystkie posiłki przygotowywane są w przedszkolnej kuchni ze świeżych produktów.
Zgodnie z obowiązującymi przepisami do posiłków podawane są owoce i warzywa
(aktualnie dostępne na rynku, możliwie sezonowe)
Do każdego posiłku podawane jest picie.

01.03.2020 do 12.03.2021

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: chleb wieloziarnisty z masłem, pierś wędzona z indyka, ogórek kiszony, ser żółty, kakao,
II Śniadanie: jabłka,
Obiad: zupa-grochowa, ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną, kompot
Podwieczorek: kanapka z szynką farmerską i papryką, mleko

WTOREK
Śniadanie: zupa mleczna-zacierka, bułka paryska z masłem i twarożkiem z rzodkiewką,
herbata z cytryną
II Śniadanie: jabłka,
Obiad: zupa-rosół z makaronem, pałka z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera, kompot
Podwieczorek: banan, ciasteczko owsiane

ŚRODA
Śniadanie : chleb słoneczko z masłem, pasta z kurczaka, jajko gotowane, ogórek kiszony ,
kawa zbożowa z mlekiem, herbata z cytryną
II Śniadanie: jabłka,
Obiad: zupa –koperkowa, sztuka mięsa z indyka w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, buraczki, kompot
Podwieczorek : deser jabłka płatkami i słodką śmietanką


CZWARTEK
Śniadanie: zupa mleczna-owsianka, bułka z masłem i miodem lipowym, herbata z cytryną
II śniadanie: jabłko
Obiad: zupa-pomidorowa z makaronem, łosoś pieczony, ziemniaki z koperkiem, kapusta kiszona, kompot
Podwieczorek : jogurt owocowy




PIĄTEK
Śniadanie : chleb mieszany z masłem, pasta z makreli, pierś wędzona z indyka papryka, kakao, herbata z cytryną
II Śniadanie: jabłka,
Obiad: zupa –żurek, naleśniki z twarogiem i dżemem brzoskwiniowym polane śmietanką, kompot
Podwieczorek : parówka z szynki, chleb z masłem , keczup, mleko






PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbasa żywiecka, papryka, twarożek waniliowy, kakao,
II Śniadanie: jabłka,
Obiad: zupa –ogórkowa , zapiekana makaronowa -mięsno-pomidorowym, surówka z kapusty, kompot
Podwieczorek: budyń śmietankowy, jabłka


WTOREK
Śniadanie: zupa mleczna-płatki kukurydziane, bułka paryska z dżemem truskawkowym, herbata z cytryną
II Śniadanie: jabłka,
Obiad: zupa-neapolitańska, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, buraczki, kompot
Podwieczorek:melon, ciasteczka be-be

ŚRODA
Śniadanie : chleb słoneczko z masłem, pasta z kurczaka, ser żółty, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem ,herbata z cytryną
II Śniadanie: jabłka,
Obiad: zupa –ziemniaczana ,gulasz mięsno-warzywny, kasza gryczana z zielona pietruszką , kompot
Podwieczorek : bułka maślana z masłem , mleko

CZWARTEK
Śniadanie: zupa mleczna-płatki owsiane, bułka z masłem, pasta z jajka,
herbata z cytryną
II śniadanie: jabłko
Obiad: zupa-pomidorowa z ryżem, paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem, ogórek kiszony ,kompot
Podwieczorek : sernik na zimno


PIĄTEK,
Śniadanie : pieczywo mieszane z masłem , kiełbasa żywiecka, makrela wędzona, papryka, kakao,
herbata z cytryną
II Śniadanie: jabłka,
Obiad: zupa –fasolowa, racuchy, kompot
Podwieczorek : parówki z szynki, chleb z masłem, keczup, ,mleko


Przedszkolowo.pl logo