JADŁOSPIS

Jadłospis układany jest dekadowo - możliwe są jego modyfikacje.
Wszystkie posiłki przygotowywane są w przedszkolnej kuchni ze świeżych produktów.
Zgodnie z obiwiązujacymi przepisami do posiłków podawane są owoce i warzywa (aktualnie dostępne na rynku, możliwie sezonowe)
Do każdego posiłku podawane jest picie.

18.02.2018 do 1.03.2018


PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: chleb Oliwski z masłem, szynkowa, pomidor, twarożek ziołowy, kakao,
II Śniadanie: jabłka,
Obiad: zupa- ziemniaczana, spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym, ogórek kiszony, kompot
Podwieczorek: budyń śmietankowy, jabłko

WTOREK
Śniadanie: zupa mleczna-płatki kukurydziane, bułka paryska z masłem i miodem rzepakowym, herbata z cytryną
II Śniadanie: jabłka,
Obiad: zupa-rosół z makaronem, potrawka z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, marchewka z jabłkiem, kompot,
Podwieczorek: owoc , chrupki zbożowe,

ŚRODA
Śniadanie: chleb z masłem, ser żółty, pasta z kurczaka, ogórek kiszony, kawa zbożowa,
II Śniadanie: jabłka,
Obiad: zupa-kalafiorowa z kaszką manną, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, buraczki, kompot
Podwieczorek: jogurt owocowy,

CZWARTEK
Śniadanie: zupa mleczna- płatki zacierka, bułka z masłem i jajko gotowane e szczypiorkiem
herbata z cytryną
II Śniadanie: jabłka
Obiad: zupa –pomidorowa z makaronem, paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, kapusta kiszona, kompot
Podwieczorek: bułka paryska z masłem i dżemem truskawkowym, mleko,

PIĄTEK
Śniadanie :pieczywo z masłem, pasta z makreli wędzonej, szynkowa, pomidor, kakao
II Śniadanie : jabłka,
Obiad: zupa –fasolowa, ryż zapiekany z jabłkami i polany śmietaną, kompot
Podwieczorek :parówka z szynki, chleb z masłem, mleko






PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: chleb wieloziarnisty z masłem, szynka gotowana, twarożek ze szczypiorkiem , kakao,
II Śniadanie: jabłka,
Obiad: zupa- kapuśniak, makaron z twarogiem i polewą truskawkowo-śmietanową, kompot
Podwieczorek: kanapka z masłem , serem żółtym i keczupem, mleko

kaszka manna z polewą truskawkową,

WTOREK
Śniadanie: zupa mleczna-owsianka, bułka paryska z masłem i pastą z jajka,
herbata z cytryną
II Śniadanie: jabłka,
Obiad: zupa –ryżowa, kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, mizeria , kompot
Podwieczorek: banan,


ŚRODA
Śniadanie: chleb słoneczko z masłem, pasta z kurczaka, ser żółty, ogórek kiszony, kawa zbożowa z mlekiem
II Śniadanie: jabłka
Obiad: zupa-koperkowa, gulasz mięsny, kasza jęczmienna z zieloną pietruszką, buraczki, kompot
Podwieczorek: kisiel truskawkowy, ciasteczko owsiane


CZWARTEK
Śniadanie: zupa mleczna- ryżowa, bułka z masłem, twarożek waniliowy, herbata z cytryną
II Śniadanie: jabłka
Obiad: zupa –barszcz, paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, marchewka gotowana , kompot
Podwieczorek: kasza manna z polewą truskawkową,




PIĄTEK
Śniadanie: pieczywo mieszana z masłem, makrela wędzona, szynka farmerska, pomidor, kakao
II śniadanie: jabłko
Obiad: zupa-krupnik, kopytka, kapusta duszona z kminkiem , kompot ,
Podwieczorek : bułka maślana z dżemem , mleko

























Przedszkolowo.pl logo